Liiketoimintalähtöinen palvelumuotoilu

Valmennus on automatisoituvien palveluiden suunnittelusta, kehityksestä, asiakastyytyväisyydestä ja kannattavuudesta vastuussa oleville johtajille suunnattu yhden päivän tehokurssi. Valmennuksessa opitaan kaikki mitä menestyvien palveluiden kehittämiseen kuuluu palvelun suunnittelusta ja palvelumuotoilusta tuotteistukseen ja markkinointiin.

Palvelut digitalisoituvat ja automatisoituvat. Tuotteistaminen on kuuma aihe ja yhä useammat palvelut päätyvät verkkoon. Ikävä kyllä tämä usein tarkoittaa kustannustehokkaammin tuotettuja, mutta asiakaskokemukseltaan huonompia palveluja. Tuotepäälliköitä ja palvelujohtajia tarvitaan vastaamaan palveluiden laadusta. Heidän tehtävänään on suunnitella käyttäjälähtöisiä palveluita sekä vastata niiden asiakastyytyväisyydestä ja kannattavuudesta. Tämän päivän palvelujohtaja ymmärtää koko palvelukokemuksen tärkeyden verkosta asiakaskontaktiin.

Liiketoimintalähtöinen palvelumuotoilu opettaa osallistujia kartoittamaan asiakkaiden tarpeita, kehittämään tarpeiden pohjalta ketterästi parempia palveluja sekä mittaamaan asiakastyytyväisyyttä. Valmennus on erityisen hyödyllinen palvelualojen tuotepäälliköille, mutta myös kaikille muille jotka ovat vastuussa palveluiden suunnittelusta, kehityksestä, markkinoinnista ja kannattavuudesta. Palvelujohtaminen valmentaa tuotepäälliköt ja palvelujohtajat kehittämään ja tuotteistamaan voittavia palveluita.

Hinta: 850€ + ALV24%
Kesto: 1 päivä

Hintoihin sisältyy koulutuspäivien ruokailut ja kahvitarjonta sekä kurssimateriaalit.

 

Kurssin sisältö on jaettu seuraaviin moduleihin:

  • Strategisen palvelujohtamisen perusteet
  • Palveluiden monistaminen ja tuotteistus
  • Asiakastarpeiden kartoitus
  • Palvelumuotoilu
  • Palvelun markkinointi ja asiakastyytyväisyyden mittaaminen

Tulevia koulutuksia:

No Events

Subscribe to our newsletter

Join hundreds of subscribers and get the product management news and announcements delivered to your inbox few times a year.

100% Privacy. Only product management.